Dry Reeds
White WIld Flowers

Je doet het zelf

maar niet alleen

Je hebt vaak geen invloed op wat je overkomt in dit leven maar je hebt wél een keuze in hoe je hier mee om gaat. Door bewustwording en emotionele verwerking kom je weer in balans. Je bent minder een speelbal van emoties en onbewuste krachten in jezelf en beter in staat de leiding te nemen over je leven. Je ontwikkelt een stevige basis, verankerd in je eigen bestaansgrond.

Thema's

Zingeving en levensvragen

Misschien ervaar je net als veel mensen gevoelens van eenzaamheid of van zinloosheid en leegte. Je weet niet meer waarvoor je ‘s ochtends je bed uit moet komen en je bent je richting al een tijdje kwijt. Alles voelt vlak, onverschillig of saai. Of juist als teveel en te druk. Het bijzondere uit het leven is verdwenen en weinig kan je meer inspireren.

 

Je hebt het gevoel alsof je vast zit. Samen gaan we op zoek naar wat jouw leven zin en houvast geeft.  Ik help je bewust te worden van je gevoel en wat voor jou belangrijk is, en grote gebeurtenissen in je leven leren zien als mogelijkheid tot persoonlijke groei.

2

Verlies en rouw

Na de dood van een partner, kind, ouder of goede vriend, kan het heel moeilijk zijn om opnieuw balans te vinden in je leven. Ook het omgaan met een (levensbedreigende) ziekte van jezelf of een dierbare of het meemaken van een scheiding en verlies van werk kan ervaren worden als een groot verlies. Niet alleen van gezondheid of gezin, maar met name van jezelf of delen van jezelf die voor jou belangrijk zijn. Emoties, beelden die terug blijven keren of vastlopende gedachtes vragen erom om gezien en gehoord te worden. Alleen dan kun je ze loslaten of een andere invulling eraan geven, zodat je verder kunt met je leven.

 

Ik ondersteun mensen die een verlies (hebben) ervaren en help je om deze emoties, beelden en gedachten in het licht te zetten, zodat er weer een nieuwe toekomst kan ontstaan.

3

Omgaan met spirituele ervaringen

Spirituele ervaringen zoals bijvoorbeeld het zien of horen van overleden mensen, bijna-dood ervaringen, heldere boodschappen in dromen, visioenen en telepathie kunnen verwarrend en angstig zijn, maar soms met de juiste hulp ook juist heel fijn. Ze  staan zelden op zichzelf en ze zijn niet geïsoleerd van je dagelijkse aardse leven. Vaak doen zich in existentiële momenten van je leven buitengewone ervaringen voor. Bij het sterven van een geliefde bijvoorbeeld, kan iemand nog steeds heel dichtbij voelen. In dromen waar ze in verschijnen, liedjes die opeens speciaal voor jou langskomen op de radio, licht dat plotseling aanspringt midden in de nacht. Maar ook buitengewone ervaringen die niets met de dood te maken hebben, kunnen je helpen in transformerende periodes van je leven.

 

Ik help je om deze ervaringen te duiden en beter te begrijpen. Ook  begeleid ik mensen die (meer) in contact willen komen met hun intuïtie en zesde zintuig. 

4

Relaties, zelfbeeld, schuldgevoelens

Het leven kan soms lastig en uitdagend zijn. Je zit met jezelf in de knoop of de relatie met je partner geeft je niet meer wat je nodig hebt. Jullie zitten vast in bestaande patronen en begrip voor elkaar is ver te zoeken.

 

Veel mensen gaan gebukt onder een schuldgevoel. Het is goed dat je je verantwoordelijk voelt, als er iets misgaat.  Maar schuldgevoelens kunnen gaan overheersen en ons leven tot een hel maken.

Je voelt je onzeker over jezelf, meestal gaat de onzekerheid over lichaam en uiterlijke kenmerken, maar je kan ook twijfelen over je karaktereigenschappen en persoonlijke kwaliteiten. Bij een laag zelfbeeld oordeel je vaker negatief dan positief over jezelf. Gedachten als "Ik ben niet goed genoeg" of "ik doe het niet goed" komen dan vaak vanzelf naar boven. Zo denken over jezelf is schadelijk voor je.


Counseling kan helpen om je fijner en vrijer te voelen, rust en ruimte te ervaren en om weer balans in je leven te vinden.

Kan je hier wat hulp bij gebruiken?

Ik begeleid je graag op de volgende gebieden:

Relatieproblemen, laag zelfbeeld, schuldgevoelens en schaamte, gevoelens van somberheid, eenzaamheid, doelloosheid, stress, burn-out, problemen met identiteit, coming-out, Joodse identiteit, LHBT identiteit, gender, kinderwens, samengestelde gezinnen, overspannen klachten rond loopbaan en/of ontslag. 

Je bent van harte welkom!

"Uit je pijnlijkste dieptepunten groeien uiteindelijk je grootste krachten."