top of page

Relatietherapie

Samen kom je er niet (goed) meer uit. Jullie zitten vast in bestaande patronen en begrip voor elkaar is ver te zoeken.​ Je voelt je vaak gekwetst, afgewezen en niet begrepen.
 

Relatietherapie helpt je om weer tot elkaar te komen, intimiteit en verbinding te herstellen en de liefde weer te laten stromen.

Hoe werkt relatietherapie?

Weer gelukkig in je relatie

Inmiddels weten we dat het heel logisch is dat partners in relatieproblemen terechtkomen. In je relatie ben je namelijk het meest kwetsbaar. Je relatie brengt je (onbewust) terug naar je eigen kwetsbaarheid en de behoefte aan liefde voelen. Als daar iets in gebeurt met degene die je het meest liefhebt, dan kom je in opstand of vertwijfeling.

Omdat je partner vanaf dit moment juist spanning bij je oproept, waar je eigenlijk nabijheid en verbinding wilt voelen, is het lastig om hier met z’n tweeën uit te komen. Je wordt eigenlijk continue getriggered door elkaar, zonder dat je dat wil.

Relatietherapie helpt om vastgeroeste patronen te doorbreken, meer begrip voor elkaar te ontwikkelen en jullie intimiteit en seksualiteit te verbeteren. Daardoor zijn er minder ruzies, onbegrip en eenzaamheid. En ontstaat er vrijheid en meer energie om samen te genieten.

 

Iedereen is welkom ongeacht gender en/of seksuele oriëntatie.

Thema's waar ik o.a. mee werk: vreemdgaan, intimiteit, uit elkaar gaan, polyamorie, specifieke LHBT+ uitdagingen, maken van verbinding, lesbische relaties, bindingsangst en verlatingsangst, open relaties, grenzen stellen, uit elkaar gegroeid zijn.

Ik ben opgeleid als EFT relatietherapeut. Emotional Focussed Therapy (EFT) is evidence based; onderzoek toont aan dat deze methode werkt. Het is een efficiënte vorm van therapie. Sterke banden met dierbaren bieden kracht bij tegenslagen en geven betekenis aan het leven.

EFT Nederland registratie
"Na de ontrouw van mijn vriendin was het een uitdaging om weer vertrouwen op te bouwen. Praten over de dieperliggende emoties verliep moeizaam. Dankzij relatietherapie bij Barbara zijn we echter weer op de juiste weg en hebben we vertrouwen in de toekomst herwonnen. Haar begeleiding heeft echt een positieve impact gehad op onze relatie..”

Wijnand en Dilan, Amsterdam

bottom of page