top of page
Dry Reeds
White WIld Flowers

Je doet het zelf

maar niet alleen

Je hebt vaak geen invloed op wat je overkomt in dit leven maar je hebt wél een keuze in hoe je hier mee om gaat. Door bewustwording en emotionele verwerking kom je weer in balans. Je bent minder een speelbal van emoties en onbewuste krachten in jezelf en beter in staat de leiding te nemen over je leven. Je ontwikkelt een stevige basis, verankerd in je eigen bestaansgrond.

Thema's

Relatietherapie

Samen kom je er niet (goed) meer uit. Jullie zitten vast in bestaande patronen en begrip voor elkaar is ver te zoeken.​ Je voelt je vaak gekwetst, afgewezen en niet begrepen.
 

Relatietherapie helpt je om weer tot elkaar te komen, intimiteit en verbinding te herstellen en de liefde weer te laten stromen.

Lees verder.

2

Verlies en rouw

Na de dood van een partner, kind, ouder of goede vriend, kan het heel moeilijk zijn om opnieuw balans te vinden in je leven. Ook het omgaan met een (levensbedreigende) ziekte van jezelf of een dierbare of het meemaken van een scheiding en verlies van werk kan ervaren worden als een groot verlies. Niet alleen van gezondheid of gezin, maar met name van jezelf of delen van jezelf die voor jou belangrijk zijn. Emoties, beelden die terug blijven keren of vastlopende gedachtes vragen erom om gezien en gehoord te worden. Alleen dan kun je ze loslaten of een andere invulling eraan geven, zodat je verder kunt met je leven.

 

Ik ondersteun mensen die een verlies (hebben) ervaren en help je om deze emoties, beelden en gedachten in het licht te zetten, zodat er weer een nieuwe toekomst kan ontstaan.

3

Psychosociale therapie

Het leven kan soms lastig en uitdagend zijn. Je zit met jezelf in de knoop of de relatie met je partner geeft je niet meer wat je nodig hebt.

Je hebt last van gevoelens van somberheid of kampt met een burn-out doordat je je eigen grenzen niet goed aanvoelt en er telkens weer over heen gaat.

 

Psychosociale therapie helpt je begrijpen wat je op dit punt in je
leven heeft gebracht, hoe je verder wilt, helpt je bewuster worden van je patronen en hoe je deze diepgaand kunt veranderen

Kan je hier wat hulp bij gebruiken?

Ik begeleid je graag op de volgende gebieden:

Relatieproblemen, angsten, laag zelfbeeld, schuldgevoelens en schaamte, gevoelens van somberheid, eenzaamheid, doelloosheid, stress, lesbisch en acceptatie, burn-out, problemen met identiteit, coming-out, Joodse identiteit, LHBT identiteit, gender, kinderwens, samengestelde gezinnen, overspannen klachten rond loopbaan en/of ontslag. 

4

Zingeving en levensvragen

Misschien ervaar je net als veel mensen gevoelens van eenzaamheid of van zinloosheid en leegte. Je weet niet meer waarvoor je ‘s ochtends je bed uit moet komen en je bent je richting al een tijdje kwijt. Alles voelt vlak, onverschillig of saai. Of juist als teveel en te druk. Het bijzondere uit het leven is verdwenen en weinig kan je meer inspireren.

 

Je hebt het gevoel alsof je vast zit. Samen gaan we op zoek naar wat jouw leven zin en houvast geeft.  Ik help je bewust te worden van je gevoel en wat voor jou belangrijk is, en grote gebeurtenissen in je leven leren zien als mogelijkheid tot persoonlijke groei.

5

Sensitiviteit en spirituele ervaringen

Spirituele ervaringen zoals bijvoorbeeld het zien of horen van overleden mensen, bijna-dood ervaringen, heldere boodschappen in dromen, visioenen en telepathie kunnen verwarrend en angstig zijn, maar soms met de juiste hulp ook juist heel fijn. Ze  staan zelden op zichzelf en ze zijn niet geïsoleerd van je dagelijkse aardse leven. Vaak doen zich in existentiële momenten van je leven buitengewone ervaringen voor. Bij het sterven van een geliefde bijvoorbeeld, kan iemand nog steeds heel dichtbij voelen. Maar ook buitengewone ervaringen die niets met de dood te maken hebben, kunnen je helpen in transformerende periodes van je leven.Ik help je om deze ervaringen te duiden en beter te begrijpen.

 

Ook begeleid ik (hoog) sensitive mensen die veel energie verliezen doordat ze (vaak onbewust) bij een ander veel oppikken en gevoelig zijn voor drukte en prikkels.

We kijken samen naar hoe hoogsensitiviteit als kracht kan worden ingezet en je beter je grenzen kan bewaken om je bijzondere talenten tot bloei te laten komen. 

Je bent van harte welkom!

"Uit je pijnlijkste dieptepunten groeien uiteindelijk je grootste krachten." 

bottom of page